Nawoord

Spreken in vergelijkingen opdat gij het nu wel verstaat.
Wat maakt de Bijbel zo mysterieus?
Het is geschreven in vergelijkingen opdat gij het niet verstaat!
En dat noemen wij het ‘’waarheidsboek’’?
Heeft U zich dat nooit afgevraagd?
Erflastig hebben wij dit vreemde boek zo’n 2000 jaar in onze genen vastgelegd.
Er zijn tientallen oorlogen door ontstaan en uiteindelijk hebben wij het door scheiding van Kerk en Staat maar naast ons neergelegd.
Doen we iets fout?
Na een studie van ongeveer 30 jaar ten aanzien van oude wijsheid over cyclische processen - die allen elkaars gelijke zouden zijn - kreeg ik een beter beeld over de vergelijkingen in dit ‘’Waarheidsboek’’ alsmede de oorsprong en de zin ervan.
Dit is mijn laatste poging om via dialogen de zin van de hedendaagse waanzin met elkaar te bepraten.
Laat mij hier één ding duidelijk zeggen.
Ik doe dit alles, omdat ik zelf erg blij ben met het weten dat het nooit anders had kunnen gaan en/of in de sterren beschreven stond en gun dat iedereen.

Siegfried Bok.


Voetnoot blog beheerder:
Siegfried is 12 november 2014 van ons heen gegaan.
Er zal beperkt gemodereerd worden op dit blog.
Er is een mogelijkheid tot inzending van uw eigen persoonlijke verhaal. Email dan uw stuk naar archiefbok@gmail.com en dan zal het archief team kijken of uw stuk de moeite waard is te plaatsen op dit blog.


Note augustus 2015: De eindtijd site is uit de lucht. Via deze link is de hele site in zip-formaat te downloaden. Uitpakken op de computer en double click op het bestand index.html.
Daarnaast staat op webarchive de eindtijd site gearchiveerd.

De DVD is online beschikbaar op het archief


dinsdag 11 december 2012

Hoe de verkalkte brug ons tot transsexuele mensen maakte.




 Dit wordt mijn laatste verhaal over ons “unieke mens-zijn”.
Het is zo’n beetje het einde  van mijn levenswerk waarmee ik de vragen in het voorlaatste artikel zal proberen zo simpel mogelijk te beantwoorden.
Het is niet dat ik niet verder wil gaan, maar ik mis de spirit en/of het enthousiasme om door te gaan.
De essenties liggen er en iedereen kan ermee doen wat hij/zij wil for the time being.

Over ons uniek zijn als gevolg van een minuscuul hersendefect en de gevolgen ervan heb ik al zo veel geschreven en een lange video gemaakt  dat ik daarover in grote lijnen weinig meer toe te voegen heb.
Maar zoals ik in een van de laatste artikeltjes al vermeldde waren er voor mij nog een aantal dwingende vragen waaronder o.a. de ziektecycli die zich aeonisch herhalen en het wisselend menselijk zijn in óf introvert óf extrovert zijn .
Maar de tijdgeest van nu liet mij iets zien wat ik nooit had kunnen vermoeden.
Namelijk dat wij niet alleen afwissellend introvert en extrovert zijn vanuit onze stamboom, maar zelfs aeonisch man en dan weer vrouw moeten zijn geweest.
Vandaar de zo vreemde titel “De transsexuele mens”.
Ik weet inmiddels wel dat het voor bijna niemand “toegevoegde waarde” heeft en/of zinvol is, want in onze ogen is iets zinvol als we er iets mee kunnen.
Geldt dit niet voor iedere vorm van wetenschap?
Het is toch louter zoeken naar oplossingen voor problemen die wij zelf creëerden?
Geldt dat niet voor alles wat wij doen?
Dit is ook de reden dat ik zombi werd en ... waardoor ik als vanzelf tot een soort kamergeleerde werd, want ik vond dingen die gewoon “zijn” en nooit manipuleerbaar.
In het vorige artikeltje over de zo grote verschillen tussen man / vrouw beleven vertelde ik al dat iets wat het “vrije wil” heet wel de grootste illusie is die er is, omdat in mijn ogen alles - maar dan ook alles - van A tot Z in onze genen vastligt.
En dat niet alleen!
Behalve dat ons individuele leven van A tot Z vastligt, ligt onze gehele stamboom vanaf het allereerste begin vast.
En het moge duidelijk zijn dat we allemaal een andere weg bewandeld zijn en dus anders geaard zijn.
Als we daarnaast ook nog beseffen wat er in de laatste ademtocht gebeurt en we dan iedereen zijn leven in de spiegel van ons denken terugdraait, moet er toch iets zijn in al die cycli die ook daarin allemaal elkaars gelijke zijn.
Het is toch waarlijk een “sterrenslag”?!
Dat is de strekking van het laatste verhaal en dat geeft misschien antwoord op de vraagtekens waar ik voordien nog mee worstelde.
Overigens vind ik het erg vreemd dat niemand hier met allerhande Bijbelse voorzeggingen komt.
Ook hierin lijkt het óf zwart [een sprookjesboek voor volwassenen] óf wit [ God is liefde]
Ik kwam hierop toen ik in het verhaal over de laatste ademtocht erop typte, want dit staat zo perfect beschreven als dat erflast een erfzonde is, die bij de laatste ademtocht verdwijnt waarna wij in “Het Hemelrijk der Hemelen” worden opgenomen.
Dit geldt voor iedereen, maar niemand schijnt individueel te beseffen dat wij allemaal en niemand uitgezonderd zondig en/of verantwoordelijk zijn voor de situatie waarin wij nu met z’n allen verkeren.

Laat mij beginnen met een kleine opsomming van levensaspecten in het algemeen en die van de angsthaas en/of mongool mens, die met een minuscuul hersendefect geboren werd.

Algemene levensaspecten van yang en yin in het natuurlijk welzijn.[dus vóór de komst van de mens]
- manlijk en vrouwelijk
- dag en nacht bewustzijn
- waak en slaap bewustzijn
- individueel en collectief bewustzijn
- denken en weten
- het zelf en het hogere zelf
- ervaring en instinct
Dit zijn de levensaspecten die de natuur tot aan de komst van mens, waarin de verschillende levensvormen in overvloed werd aangemaakt en ondanks dat de hogere soorten de lagere soorten als voedingbron gebruikten er toch een natuurlijk evenwicht bleef bestaan .
Via natuurlijke weg werden zodoende de zwakkeren geëlimineerd en bleven de sterke levensvormen dus bestaan.

Algemene levensaspecten van de mens geboren met een hersendefect en zijn evolutie en zou dit  willen noemen “Wie niet sterk is moet slim zijn”.
Hij mist alle yinne eigenschappen in dit bovenstaande rijtje en dat maakte dat hij als “door een dief in de nacht” werd overvallen en daardoor aanvankelijk ook bijna uitstierf.
Maar “door schade en schande wijs” creëerde hij een menselijke aanvulling op zijn tekort.
- de yange man beschermde de yinne vrouw en haar kroost in de nacht
- de nacht werd bedwongen en  verdrongen door het vuur en later het licht
- de slaapplek werd een “bunker” van zelfbescherming
- het collectief bewustzijn werd een collectief mens bewustzijn, waarin de sterkste als leider werd uitverkoren om ons te beschermen.
- het weten werd vervangen door ”kennis” [ is kennis niet iets of iemand die men oppervlakkig kent?]
- het instinct werd vervangen door “Erfahrung zeigt sich der Meister”.

En als het gevolg van dit minuscule hersendefect en zijn progressieve overlevingsmogelijkheden groeide hij niet alleen uit tot een “mensenplaag” die zijn territorium leegvrat, maar werd hij zieker en zieker in lichaam en ... in de geest van leven !!!
Die mensenplaag dwong hem om niet alleen te gaan migreren naar o.a. koudere oorden , maar hij vergaarde steeds meer kennis om zelfs daar te kunnen overleven.
En zo veroverde hij met der tijd de hele wereld in een tijdsbestek dat volgens Bijbelse voorzeggingen 144000 jaar is geweest.
Dit is sprekend in vergelijkingen misschien in 3 seconde van dit hele evolutieproces en/of de klok stond toen al op 3 minuten voor 12..
Hij leeft nu dus in de dag , heeft de nacht verdreven en leidt daarmee dus een dubbelleven.
Zijn het al deze factoren bij elkaar waarom men hem voorzegde dat hij zijn natuurlijke levensduur zou verdubbelen?
Persoonlijk denk ik dat men - deze veranderingen ziende - deze voorzegging kon doen.
Is dat niet waarom men kon voorspellen dat wij uiteindelijk de hele wereld zouden gaan bevolken en gelijk een  sprinkhanenplaag al het andere leven zouden vernietigen?
Kijkend naar de geschiedenis waar zeker de laatste culturen een woestijn achterlieten was dit alles niet zo moeilijk te voorspellen in de Chinese Dynastie , waar de doctrine over “Alle cycli , die elkaars gelijke zijn” zijn oorsprong vond.

Dit is in notendop het hele verhaal van de mens-evolutie.
Met andere woorden ....
Des te groter de zelf gecreëerde problemen werden des te meer werd de mens gedwongen om “kennis is macht” te vergaren om met leven door te kunnen gaan.
En ieder aeoon was niet alleen “oorlog klaart de lucht” een noodzaak om die mensenplaag te lijf te gaan, maar werd het hersendefect - als zijnde een natuurlijk evolutiesprong - steeds groter en groter.
Dit  is de aeonische evolutiesorong bij de mens
Hoe dit hersendefect kon ontstaan en ieder aeoon in ernst toenam laat ik graag voor de discussie liggen en kan hier alleen van zeggen dat emotie een spanning is en de spiegel van de spanning ook..
En des te groter die verkalking des te individualistischer werd hij en groeide daarmee ook nog eens het “collectief mensbewustzijn’.
Ja lachen is het wel dat we nu zelfs spreken van “mensenrechten” alsof we alleen op de wereld zijn, maar deze morosofie laat ik hier maar verder rusten.
Het gevolg hiervan was tevens dat iedere volgende cultuur ging heersen over de voorgaande culturen en - zoals wij vandaag de dag  maar al te goed zien - die oude culturen zijn gaan gebruiken als slaven.
En zo vieren we vandaag de dag “Het Amen Rika” van de eindtijd in afwachting van ...”het ontvangen van het hoger bewustzijn”..
En last but not least ...
Misschien en/of waarschijnlijk de grootste “geniale” boosdoener in het spel der vergissingen is hierin wel de zondeval en/of de vrouw die het naliet de placenta of moederkoek voor een optimaal moederschap op te eten.
Met opperste verbazing kijk ik hiernaar.
Wat ik - na mijn medisch onderzoek en therapieën hiermee - ook probeerde, niets en helemaal niets bleek binnen te komen. Zelfs de patiënten die ik ervoor behandelde leken het zo normaal te vinden dat van “hoort zegt ‘t voort” geen sprake was.
En wat ik hierover ook publiceerde - o.a. op dit blogje - het bleef een zover van mijn bed show dat ik er echt niets - helemaal niets - meer van snap.
Ik kan me dit absoluut niet voorstellen en zeker in het weten dat ongeveer 50% van de vrouwen nu postnatale problemen heeft..
En zelfs toen ik - jaren geleden - een lezing in Utrecht hield over “het einde der tijden” en er vanuit het gehoor iemand vertelde dat vrouwen van inlandse stammen in Zuid Amerika de placenta nog wel degelijk opaten, bleef het ijzig stil.
Ik noem het nu “de grootste geniale boosdoener” , omdat dit de verzwakking van ons menszijn en daarmee onze vechtlust enorm heeft doen toenemen.
Het is niet alleen het kind dat de rekening gepresenteerd krijgt, maar ook voor de moeder is dit letterlijk en figuurlijk een groot trauma met een blijvend litteken.
Ook dit onderwerp laat ik graag liggen voor verdere discussie.
Maar dit terzijde.
Het leidde tot een progressieve veryanging van zowel moeder als kind en dit leidt er uiteindelijk toe dat man en vrouw letterlijk te strijde gaan om de vermeende vijand te proberen te elimineren.
[ De “enige gek” die hier daadwerkelijk aandacht aan besteedde was Pascal, die zijn vrouw dwong -tig capsules placenta te slikken na een zeer zware bevalling.]

Dit is onze evolutie in zakformaat en het mag duidelijk zijn dat de vrouw  - zeker nu - “de broek aan heeft” en nu echt met twee benen in de wereld staat.
Maar haar vrouw zijn blijft haar in het bloed zitten en zij blijft werelds dan ook de “motor” van de verzorgende beroepen, alhoewel... zij nu zelfs ook deel uitmaakt van het leger wat ons moet beschermen voor de vermeende vijand.


Nu het introvert en extrovert dat lange tijd wisselde van moeder op dochter en van vader op zoon en de veranderingen, die zich nu voordoen.
Laat mij beginnen met het hersendefect zelf [waar net als het placenta-verhaal publiekelijk NOOIT over gesproken mag worden.]
Het feit alleen al dat wij bestempeld werden als zijnde “uniek” is voor het denken al een goede opsteker en hoe we daarmee omgaan .... kijk naar U zelf en het antwoord is gegeven.
Iedereen voelt zich toch goed zoals hij/zij is?
Ik ben althans nog niemand tegengekomen, die zichzelf schaart achter de “zondebokken” die de wereld moedwillig vernietigt.
Neen ... het lijkt haast wel de spiegel ervan te zijn: zo liefdevol en gepassioneerd wij elkaar lijken te benaderen en elkaar graag welgemeende adviezen geven .Zijn we allemaal “God is liefde” geworden?
Maar oh wee als we die liefde niet goed beantwoorden of weglachen, dan lijkt de “duivel” wel uit zijn schulp te komen en is het acuut oorlog in de hel.
Wat is liefde dan nog meer dan een uiting van “de angsthaas mens” : lief doen om lief gevonden te worden.
In mijn ogen - in het denken van goed en/of kwaad - is liefde te verdelen in liefdevolle castratie en castrerende liefde, want zoals de gezegde luidt is en blijft nederigheid des duivels oorkussen .

Het hersendefect.
Kent u de gezegde “Het zijn de kleine dingen die het hem doen?
Dit hersendefect op zich is al een heel klein defectje in onze hersenen, maar het is tevens ook maar een heel klein deel van onze hersenen, die hiervan de gevolgen ondervindt.
Het ligt net achter de hypophyse achter het voorhoofd en bij mij waren mijn uittredingen te zien als een rode vlek alwaar de Indiase vrouwen die punt op hun voorhoofd tatoueren en wij Westerlingen naar ons voorhoofd wijzen om anderen te vertellen dat zij geschift zijn.
Is dat niet de contradictio interminis ???
Want het gevolg heet “een beschadiging van ons bewust Zijn”.
En dit bewust-zijn is onder te verdelen in het dag- en nacht-bewustzijn.
De missing link  is dus het gemis van nacht-bewustzijn en/of de intuïtie.
In het nacht-bewustzijn en/of het “hogere zelf’ worden bij dieren de spanningen van de dag [het goed/kwaad beleven om te overleven] weggenomen om de volgende dag weer met een schone lei te kunnen beginnen.
En zo blijven de dieren gezond, blijven zichzelf en dragen zij geen “erfzonde” met zich mee.
De gevolgen ervan zijn volkomen vergelijkbaar met de verschillende orgaanfuncties waarvan in de nacht het lichaam gereinigd wordt om in de dag weer uitgeslapen en schoon te beginnen.
Door die verkalkte brug verdwijnt slechts “de gezonde geest van leven” en/of intuitie
Het is als materiële en geestelijke gezondheid, waardoor bij de mens het geestelijk reinigen faalt.
Mijns inziens heet dat wat wij missen niet voor niets het hoger bewustzijn en die spanningen die wij in de dag beleven als goed en kwaad kunnen in de nacht niet meer worden gereinigd.
Daar ligt bij zowel man als vrouw  - van nature respectievelijk de extroverte vechter en de introverte vluchter - het probleem.
Volgens mij ligt daar het sleuteltje van de bij vader op zoon en van moeder op dochter wisselende introvert en extrovert zijn en/of yin en yang .
Is dit niet een uiterste poging om - ondanks dit defect - toch te proberen het evenwicht te herstellen?
Maar ondanks deze veranderingen blijven de belevingswerelden van man en vrouw - en dus ook de erflast - bijzonder groot.[ zie vorig artikel over de verschillen van man en vrouw]
En daarnaast hebben we ook nog eens een partner voor dag en nacht door het hele jaar heen waardoor de invloeden op beide - en met name op kinderen  - ervoor zorgen dat wij zo lang mogelijk als twee-eenheid toch blijven functioneren als ....ware angsthazen of mongolen.
Of simpeler gezegd: In tegenstelling tot de dierenwereld geldt zowel voor man en vrouw dat beide beïnvloed worden door “de hond gaat op zijn baas lijken”.
Beide zijn daardoor aan elkaar veroordeeld!
Maar dit betekent wel dat wij dus feitelijk door die grote veranderingen t.o.v. de dierenwereld en door het nalaten van de vrouw om de placenta op te eten, beide steeds vuriger en dwingender in het leven komen te staan.
En uiteindelijk is de yinne vrouw  met haar grootste veranderingen degene die de grootste veranderingen heeft ondergaan: namelijk een progressieve veryanging en/of eMANcipatie

Tenslotte zijn het m.i. die veranderingen in man en vrouw die de man tot vrouw omtovert en de vrouw tot man.
Wordt daarmee de erflast totaal weggepoetst?
Ik denk dat dit voorheen maar zeer ten dele waar is , maar wel zo veel dat de genetische veranderingen enigszins worden gecorrigeerd.
Als ik kijk naar de man/vrouw relatie door de tijden heen, is de hechte band [ het huwelijk ] een steeds grotere hoeksteen geworden en niet voor niets ingevoerd door de Kerk
Dit was vroeger zeker niet zo.
En als we dan terugkijken naar de dierenwereld waar de jongen volledig door het vrouwtje worden groot gebracht, is het huwelijk ook niet voor niets geïntroduceerd.
Is dit ook geen leuk discussiepunt?
En...
Bijbels werd dit fenomeen van “sterrekinderen” ook beschreven als slechts voorkomend  bij kinderen van de allerarmsten der armen [ zij die slechts door pure nederigheid kunnen blijven leven en/of geen overlevingsdriften kennen zoals wij ].
Deze zgn. pure sterrekinderen werden aeonisch gebruikt  omdat zij als “erflast-vrije” mensen geen oordeel hadden over goed of kwaad en daardoor met een onvoorstelbaar charisma in de wereld stonden.
Hierover ben  ik o.a. op de video-film van Jenze  dieper ingegaan.
Helaas zijn de geocities-websites over dit onderwerp niet meer alwaar ik veel over deze zgn. Krisna-beings geschreven heb.
Maar nu - in deze eindtijd - zijn wij Westerlingen wel “de armsten van geest”  maar daardoor daardoor werelds wel de machtigsten.
En dit tesamen met het bewust ingelaste verbond tussen man en vrouw zal nu aan het eind van de rit voor ons allen de erflast geheel verdwijnen en krijgen we als dank voor ons verpozen in de “Nieuwe tijd”enof De New Age”  “het hoger bewustzijn” terug en zijn we niets meer het stof waar we ooit uit geboren zijn

Sorry ik dwaal weer eens af, maar het hoort er toch wel allemaal bij
Als wij mensen via deze vreemde aeonische gedaantewisseling van man naar vrouw en van vrouw naar man hebben doorgemaakt werd ook deze erflast van beide wel ten dele opgelost en zal de ziekte-cyclus ook  slechts ten dele verdwijnen.
Maar...
Als gevolg van het ingelaste huwelijk zal de erflast of erfzonde nu totaal oplossen en krijgen we nu echt een “hoger bewustzijn”..
En aangezien de verkalkte brug iedere sterretijd groter geworden is , zal de ziekte-incidence aeonisch ook steeds groter geworden.
En dat is o.a. mijn verklaring voor het feit dat de ziektecyclus zich ook aeonische herhaalde.
Naast het introvert >extrovert zijn in de erflast als natuurlijke poging om het leven in takt te houden is het evolutie-proces als transsexuele mens ook aeonisch man of vrouw zijn geweest.
Zijn alle cycli daarin ook voor ons van groot tot klein niet aan elkaar gelijk?
En dan denk ik te mogen zeggen dat die shift van man naar vrouw en van vrouw naar man ook weer de spiegel is van astrologische/ astronomische gegevens van wisselende sterretijden van Yin en Yang aan ons “hemelzwerk”.
Ik laat  ook dit hier liggen voor diepergaande discussie omdat ik een astrologische en astronomische onbenul ben.
Maar het verklaart o.a wel waarom de Koran mensen en zelfs kinderen inzet om te vechten voor Allah en onze Bijbel predikt over “God is Liefde”, maar ook  hoe in India niet alleen de sprookjes-wereld zijn intrede deeden er tevens 1001 therapieën voor zgn. “verlichting” of “verlichting van leed” in de wereld kwamen.

En tenslotte...
Als ik nu naar al mijn uittredingen kijk gedurende mijn hele leven, heb ik India daarin volledig overgeslagen.
Als ik terukijk naar mijn vreemde leven werden de uittredingen altijd getriggerd door “de relationele problemen met partners.
In het vorige leven was ik vrouw en hield me niet met het leven bezig.
Het was - sprekend in vergelijkingen mijn yinne/introverte rustperiode.
Ik weet het niet, maar verbaas me wel dat ik Maria op mijn pad vond die als geen ander alles van de Boeddhistische  nalatenschappen leest.
Toen ik haar ontmoette was ze naar zeggen de weg kwijt geraakt door Reiki-inwijdigen [ook voortkomend uit die oosterse sprookjeswereld] , maar dat zij één ding zeker wist was dat de wereld op instorten stond.
Dat was onze binding.
Maar nu met het hele verhaal staat zij wel spiegelbeeldig ten opzichte van mij in het leven.
En ...
Zo kreeg ik de aanvullingen op mij rust-fase “als zijnde vrouw” dit stukje als op een presenteerblaadje van de toen man - en mogelijk Boeddhistische monnik - toegespeeld.
Toeval?
Ach ... maakt het uit of ik nu zeg dat ieders leven van A tot Z vastligt of dat U eigenwijs bent met het denken dat U een vrije wil hebt?
Ik geloof helaas niet meer in sprookjes en zeker niet in wonderen.

Mag ik het hierbij laten?
Er ligt - dacht ik - nog genoeg om over na te denken en... misschien ook voor “discus werpen”.















65 opmerkingen:

  1. Ik besef dat het een lang verhaal is en eigelijk een korte samenvatting met enkele aanvullingen.

    Iedereen weet inmiddels wel dat alles wat leider in de wereld is liegt alsopf het gedrukt staat.
    Zo las ik vanmorgen op Xander-nieuws dat de Paus een voordracht had gehouden waarin hij vertelde dat de wederkomst van Jesus een sprookje was en dat hij aansluiting zocht met de New Age voor een nieuwe wereldreligie.
    http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/12/Paus-ontkent-letterlijke-eindtijd-en-roept-opnieuw-op-tot-vorming-wereldregering

    Het toeval wilde dat ik gisteren een mailtje kreeg van Nico dat het vandaag op 12-12-12 een quantumsprong zou zijn.
    Dus vroeg ik hem ...
    Quantumsprong in bewustzijn op 12-12-12 ???
    Betekent dit dat de Orionpoort - what ever that is - nu dicht gaat??
    Waar heb je die "wijsheid" gevonden?
    Als dat zo is, is het ook niet toevallig dat neo-nasi paus Ratzinger het hoger bewustzijn aankondigde en zich aansluit bij de New Age beweging!
    Gvd. Is niet alles de leugen die ons tot het laatste moment regeert?

    Ik heb nog geen bericht terug, maar...
    Stond er niet geschreven dat ..."Aan het einde der dagen gaat alles in stroomversnelling en zou gaan?

    Hahaha ...
    Dus als er nog vragen of volgens lezers oneffenheden zitten in dit lange verhaal ...

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Siegfried, dankjewel voor dit verhaal met de interessante aanvullingen.

    Het is een lang verhaal en moet toch ergens beginnen dus dan maar bij het duidelijke begin en omdat mijn vermoeden wel al eerder lag bij een sterrentijd wisseling van de erflast via man naar vrouw en vise versa maar dan misschien wel pas aan het einde ?
    Het is toch ook dat de stamboom in de grotere cyclus afwisselend Yin en dan weer Yang geweest is zoals dit ook gaat in een kleinere cyclus van extrovert –introvert en waar alles dan ondanks de gedeeltelijke correcties steeds een stukje veranderd in de grote cyclus ? Kan ik het zien als een kruisiging op de overgang van sterrentijden ? Dan zit ik na te denken hoe en in hoeveel generaties zo’n omkering op de overgang van sterrentijden gebeurt en dan moet dit natuurlijk in de burnout van de denkhersenen liggen ook te herkennen aan –en waar we het al eerder over hebben gehad- o.a. een toename van het feminisme, homofilie,pedofilie, linkshandigen enz.. Ik vraag me daarbij ook af -gezien het Jezus verhaal waarin de haan drie keer kraait – of dit telkens zo is gegaan bij een overgang van een sterrentijd ? Dus drie oorlogen die tegelijkertijd of als reactie? met deze shift in misschien drie generaties optreden ?
    Het geweten verloop lijkt mij tevens te zijn nagelaten in de caduceus en natuurlijk niet toevallig wordt dit symbool in de medische wereld gehanteerd. Ik vraag dit omdat de slang in het paradijs als metafoor in de Bijbel mij sterk doet denken aan dit symbool … en het was hier wel de slang die tot eva sprak. Nu weet ik dat de bij oudere volken en o.a. de azteken en maya de gevederde slang een metafoor en/of god was voor de invloed van de zonne cyclus. Ik denk hierdoor dat hier ergens de nagelaten oude wijsheid moet liggen in hoe de veranderingen in de zonne cyclus met invloed van de planeten ons hersendefect heeft doen ontstaan waar de vrouw dan inderdaad het meest gevoelig voor was. Het is toch ook bijzonder als we kijken naar de draak uit China en die eigenlijk een slang is met poten, in het Bijbel verhaal verliest de slang zijn poten. Buiten dit geeft het –lijkt mij- ook aan dat ze de dinosaurus ook in het verhaal hebben kunnen passen als vergelijkbare maar dan grotere cyclus waar de draak staat voor Yang. De voorlaaste en/of 5e dag moet dan mijn inziens ook een overheersende Yange energie zijn geweest en misschien heeft Nico enig idee welk sterrenbeeld we op deze dag kunnen plakken ? De Chinezen kennen niet toevallig het teken draak ? en waarna de slang volgt ?
    Maar sorry, ik dwaal af van ons mongool zijn… wat duidelijk is en wat geweten is is dat de vrouw het meest te leiden had aan het verlies van intuïtie. Zij bouwde een andere erflast op en waar de man dan na een shift in een volgende sterrentijd mee verder ging of… en ik meen dat die shift dan ook wel pas aan het einde van die grotere cyclus ontstond ? Misschien ook de laatste drie ? Het maakte dus -lijkt mij- in eerste instantie de vluchtreactie groter ?.. want daar ligt mijn inziens ook het antwoord waarom de Bijbel verhaalt dat Adam en Eva zich verborgen voor god na het eten van de verboden vrucht. Wat tevens opvalt is dat het verhaal van het paradijs het ontstaan van ons hersendefect en de zondeval in één verteld ?

    Misschien is het nogal chaotisch geschreven en soms denk ik dat verdieping echt niet is weggelegd voor mijn gedegenereerde genen en dat ik er teveel in wil zien dat er niet is.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeiemiddag Pascal,
    Natuurlijk hebben we het er al wel over gehad na de shift van vrouw>man in de erflast
    Maar opmerkelijk is dat dit bij dieren niet het geval is en heeft m.i. dus als oorzaak alleen dit hersendefect.
    Als ik dit als "energeticus" zou moeten/mogen beschrijven denk ik dat het komt omdat de spanningen [emoties]steeds groter worden.
    Dit leidt uiteindelijk tot een Big Bang in die verkalkte brug met als gevolg een litteken.
    Daarnaast werd dit fenomeen niet voor niets het "zelf" en "hogere zelf" genoemd en bij de conceptie is die energie van het hogere wschl. sterker dan die van "emotie" [= stilstand].
    Maar door dit shift-fenomeen van intro- > extrovert én van man > vrouw [ inderdaad idem als bij sterretijden ] wordt onze vechtlust en onze vluchtlust dus beide getemperd.
    Bijzonder is het wel.

    Over hoeveel generaties praten wij per aeoon? De vrouw is 40 jaar vruchtbaar en dit is dus maximaal - gesteld dat de tijden van de sterretijden even lang zijn en ongeveer zo'n 2600 jaar - ...zouden dit er 52 zijn gelijk de weken van een jaar? haha.
    Nico kan misschien wel antwoord geven op de duur van de sterretijden, want het zou me niet verbazen als dit overeen komt met de maanden in een jaar.

    De symbolen ...
    Wat betreft het esculaap is dit wel duidelijk: de gifslang.
    Maar ik meen dat dit vroeger een dubbel-slang was en/of een replica van DNA/RNA en/of vrouw/man en/of het staiele / onstabiele.
    De draken laat ik maar liggen.
    Waarom de dinosaurus en de mammoet zijn uitgestorven weet ik niet.
    Maar persoonlijk denk ik niet dat deze dieren louter yang waren.
    Persoonlijk denk ik niet dat die shift alleen de laatste 3 aeonen is geweest, maar al vanaf het begin zo was.
    Het enige verschil is dat de erflast gelijk de jaarringen van een boom steeds dikker werden.

    Persoonlijk denk ik dat in de vroege tijd der Maya's en andere volkeren van destijds bezoek hebben gekregen van Mars, waar het leven al verder gevorderd was en ... omdat die planeet verder van de zon staat ook grotere levensvormen heeft gehad. Zij hebben dit alles nagelaten en toen begon onze zoektocht naar die cycli.
    Maar helaas is dit net als Ufo's nu een forbidden item.

    J
    Het verstoppertje spelen van Adam [inademing] en Eva [vroeger Noach en/of uitademing ] ken ik niet.
    Maar het eten van de verboden vrucht is m.i. het vernietigen van de natuurlijke symbiose tot dan toe.
    En over het Paradijs en de zondeval - denk ik - dat dit te maken heeft met het verdommen van de vrouw om de placenta op te eten.
    Maar wie ben ik dat ik dit zeg.
    Toen het defect er was, was het al de zondeval voor beide.

    Ik hoop dat het net zo chaotisch is als jouw verhaal.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goeiemiddag Siegfried, inderdaad net zo chaotisch...haha
    Nee, je eerste alinea is verhelderend en de tweede... inderdaad heb ik ook zitten bakkelijen over de 52 generaties per sterrentijd maar het lijdt bij mij naar niets... vandaar m'n laatste opmerking.

    Bij het symbool van de caduceus staf zie twee slangen met daarboven vleugels... maar ik ga er -als ik zo tussendoor en op vrijdag- toch proberen iets van duidelijkheid in te krijgen met de verbastaarde nalatenschappen op het WWW.

    Kom er hopelijk nog op terug.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha Pascal,
    Kijk ...dat is nu het leuke van een introvert, want die houdt van lezen.
    Ik had nooit gehoord van "caduceus", maar dit symbool zegt wel 1000 keer meer dan die van onze grootste gifmenger.
    Dat was dan ook het leuke van Maria als "sprookjeskoningin", die nog steeds niet genoeg kan hebben van Tarot, handlijnkunde ect.ect.
    Maar ik heb er helaas niets mee, want voor mij ligt alles in onze genen vast en we kunnen ons dus nooit behoeden voor kalamiteiten of onszelf veranderen door welke waarzegger dan ook.
    Sterker nog!
    Ik denk dat we de pieken en dalen er alleen maar groter door maken.

    Jij vroeg me over het aantal generaties en al rekenend kwam ik met die 52-gedachte. Meer niet. Ik heb er ook niets mee.
    Neen...
    Dan vind ik het interessanter dat kinderen elkaar steeds meer pesten - zoals grote mensen elkaar aftroeven om de beste te zijn.
    En voor zelfmoord heb je wel een bikkelhard Ego nodig.
    En ...last but not least ... voor dit soort kalamiteiten worden weer wetten geeist door het volk en zo smeken we dus om slaven te worden met wetboeken die 1000 keer dikker zijn dan de Bijbel.... öm over Babylonische spraakverwarring te praten.

    I wait for your research op www.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kom nog effe terug met een astrologisch vraagje in relatie met cyclische processen.
    Volgens mij moeten wij het jaar ook astrologisch kunnen invullen met de 4 seizoenen en/of de maancyclus die 4 kwartieren kent.
    Het is m.i. toch hetzelfde als we een electron visualiseren die om zijn neutron draait.
    Ik weet dat Nico het te druk heeft met zijn voorbereidingen voor zijn stratego-spel "schaken" om via kennis is macht het schaaktoernooi te winnen.
    Maar er moeten toch meer sterrekijkers zijn in dit gezelschap.

    I wait for it.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. beste allemaal,
    Het weekend zit er weer op en het was op Nat.Geographic een weekend-editie over "het einde der tijden".
    Behalve de Maya's kwamen vele andere aspecten naar boven over onze zelfvernietiging en o.a. kwamen er wetenschappers aan het woord over de mogelijke gevaren van CERN dat 21-12 weer proeven gaat doen om het "zwarte gat" te vinden.
    En tot overmaat van gekte publiceerde de NASA een film dat de wereld nog lang niet vergaat.
    MAAR!!!!
    De wereld vergaat nog lang niet. Alleen de mensenwereld zal vergaan en dit is ook wat de Maya's zo'n 5200 jaar geleden verhaalden.
    Dit staat weer Bijbels beschreven als "NA ONS DE ZONDVLOED" [ de Waterman-periode].

    Al met al ben ik er nog vrij zeker van dat de Maya's met hun kosmische kalender [ of liever gezegd hun kosmische kalenders] gelijk gaan krijgen.
    Om even terug te komen op Pascal met zijn draak-symbool en/of de Maya-krokodil die water spuugt past dit nadeloos aan bij het Bijbelse verhaal over de zondvloed.
    Maar... het kan natuurlijk heel goed zijn dat wij - zoals wij reageren op deze kosmische cycli - iets achter lopen.
    Het is als "actie en reactie", maar dat zullen we wel zien.
    En...
    Het feit dat de NASA dit filmpje de wereld ingooide ...
    Is niet alles wat we via de media horen "DE LEUGEN DIE REGEERT"?

    s.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En nu is het 21-12-2012.
    We zijn er nog.
    Rekenfoutje?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem is off-topic, Jos van Kan voor vrienden.
    Kan hier niet inloggen zoals het hoort...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha
    Het is maar goed dat je anoniem wil blijven.
    De vereniging van "Anonymus" is niet voor niets groter dan ooit in de geschiedenis der mensheid.
    Het is wel jammer dat je nog geen "hoger bewustzijn" hebt ontvangen, want dan zou je wel anders piepen.
    Heb je trouwens al geld gestort voor "serious request" om babies in de "ontwikkelingslanden" te laten leven in een wereld die bijna kaal gevreten is door ons mensen?

    Het is trouwens wel lachen als ik terugkijk naar het moment dat ik de website op internet zette.
    Toen wilden tientalle mensen weddenschappen met mij afsluiten en ik heb tientallen een dinertje aangeboden voor als het nog geen oorlog was in de hel.
    Zij hebben waarschijnlijk allemaal al "een hoger bewustzijn" gekregen, want tot op heden is er nog niemand geweest die erop terugkwam.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jos,
    Je bent dus nieuwkomer hier en kan me voorstellen dat je je nog niet erg verdiept hebt in de website www.wetenschap-eindtijd.com die nu al met al zo'n 10 jaar in de lucht is.
    Dat er in die tussenliggende tijd geopolitiek en in menselijke liefde/haat verhoudingen veel veranderd is ...
    Ach kijk zelf naar de wereld om je heen en dan zie je wel dat dit "een open deur intrappen" is.
    Neen... Het spijt me, maar "de Titanic is zinkende" en het orkest speelt rustig door.

    Ik weet van mijn webmaster - die deze website maakte - dat er foutjes in zijn geslopen die bij Google liggen.
    Daar kunnen wij dus niets aan doen.

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste heer Bok.
      Ik ben zeker geen nieuwkomer hier. In het begin van uw website, nog bij de volkskrant, heb ik wel eens met u van gedachte gewisseld. Voorts heb ik u met regelmaat bezocht om te lezen en heb natuurlijk uw videoboodschappen bekeken. U heeft mij zelfs eens een exemplaar van een boekje aangeboden waarvan de titel mij nu ontschoten is. Sorry, Maria zou het mij doen toekomen, echter heb ik u nooit mijn adres gegeven waardoor ik dit nooit heb kunnen ontvangen. Dit is geen probleem overigens, ik leef prima zonder. Maar om eventjes to the point te komen heb ik toch wel een paar vraagjes aan u. De hamvraag is echter, bent u bereid daar nog een antwoord op te geven gezien het feit dat ik, en velen met mij, toch echt de indruk hadden gekregen dat dit de laatste dag van ons tranendal zou zijn.

      Ik laat de keuze aan u. We leven tenslotte nog steeds met die vrije wil die wij ooit gekregen hebben.

      Vriendelijke groet,
      Jos van Kan

      Verwijderen
  12. Goeiemiddag Siegfried,
    Alles lijkt tegenwoordig een open deur in trappen maar het ziet er wel uit als het tegendeel. Geestelijke armoede is misschien wel het juiste woord en daarin ga ik mezelf zeker niet uitsluiten.
    Omdat het geen zin heeft om mijn gal te spuwen of om oorlog te maken die toch wel komt sluit ik mezelf nog meer af door alvast te zwijgen als het graf. Elk contact is toch niet meer dan pure schizofrenie. M´n research op het www liet mij ook niet meer zien dan dit... en dat de mens dus niet meer is dan gebakken lucht. Inderdaad het lucht teken waterman van na ons de zondvloed.


    Pascal.



    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jos,
    Het spijt me , maar ik kan je mij niet herinneren.
    Dit zegt niet zo veel, want ik heb wat namen betreft een geheugen als een zeef.
    Als je "vraagjes" hebt t.a.v. het hele verhaal en ik kan er "antwoordjes" op geven doe ik dat, want "mijn vrije wil" is verworden tot een totaal gescheurd Ego-jasje.
    Ik meen dat op de website staat hoe ik aan het einde van mijn "ontrafelingen" van die cycli als toeval in contact kwam met een groep Maya-kenners uit Portugal.
    Het verhaal van de baktuns sloot nadeloos aan bij mijn medische zoektocht waarin de vrouw 8% langer leeft dan de man.
    Ze lieten mij de symbolen der Maya's achter na een lang weekend en dit resulteerde in een uitleggende droom als zijnde symbolen van een cyclus vanaf de dinosaurus tot aan het einde van de mensheid.
    Dit bleek volgens deze mensen te kloppen.
    Verder heb ik me niet in die Maya-wijsheid verdiept, omdat dat een veel te ver van mijn bed show was.

    En dan Pascal
    Helaas ben ik het met je eens dat schizofrenie hoogtij viert.
    Alles ... ja werkelijk alles ... wordt overdekt met het tegendeel.
    Ik noemde het eerder al "gek doen om niet gek te worden" en als ik naar mijzelf kijk heb ik die fase in Portugal maar al te goed gekend.
    Nu... terug in Hollanditis ... ben ik wel uitgelachen en ik kan slechts nog hummen om geen oorlog te creëeren.
    Als geen ander merk ik hoe verdomd vermoeiend dit is voor beide partijen overigens.
    Misschien is dat wel één van de redenen dat ik dit blogje nog net levend houdt.Haha... eigenbelang!?!? Ik weet het niet.
    Om met Bijbelse voorzeggingen te smijten ... "Ziende blind en horende doof aan het einde der dagen".
    Om met wereldse uitspraken te komen "luxe maakt blind" of "hoogmoed voor de val".
    Het is echt niets meer dan "de kindsheidfase van onze cultuur".

    Ach laat mij stoppen en wachten op de dwingende vragen van Jos.

    Siegfried


    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beste allemaal,
    Ik weet niet of jullie gisteren op Nat.Geographic de lange uitzending van Stephan Hawking gezien hebben, maar ik wel.
    Op onvoorstelbaar simpele manier vertelde hij over een kosmis die nu zo goed als helemaal in kaart is gebracht en hoe wij mensen slechts uit het kosmisch stof zijn ontstaan.
    Opvallend was hoe hij de wetenschappelijke wereld slechts vanaf ongeveer de "gouden eeuw" besprak en hoe teleurgesteld hij was dat hij nooit contact had kunnen krijgen met Einstein, omdat hij al overleden was toen hij aan zijn zoektocht begon.
    Het was voor mij een "nostalgisch momentje", omdat ik hem zo'n kleine 10 jaar geleden een lange brief schreef met mijn vraag om contact met hem te krijgen. Toen was mijn plaatje al rond.
    Ja!!!Het was een lach en een traan, want ik besef me terdege dat zo'n eventueel contact mij had doen ontsporen in een wereld die de mijne niet was.
    Over "de zin van het leven" was hij verdomd duidelijk. Het was voor hem totaal zinloos, want het kosmisch spel was de perfectie zelve: een perfectie waar niet aan te tornen viel.
    En God ... God bestaat niet en zo we al spreken van een "God's vonk" was het voor hem wel het Higgs deeltje dat zich in het neutron bevindt.
    Wel grappig was hoe hij iets wat heet "vrije wil" en "werkelijkheids-zien" [ of realiteitszin ] ook naar het land der fabelen stuurde.
    [Dit voor Jos, die nog wel een vrije wil heeft]
    Maar...
    Natuurlijk werd er met geen woord gerept over "de mongool mens" die als gevolg van een hersendefect het leven op aarde zou gaan vernietigen voor "kosmisch welzijn".
    Neen! Hij kwam niet verder dan te vertellen dat er zo ongeveer evenveel hersencellen zijn als dat er sterrestelsels zijn en dat hij dit zag als een soort "spiegel-universum".
    [ Grappig - Fons - hoe we recent het TV-programma "sterrenslag" hebben.]
    Ook opvallend was dat hij niet verder terug kon kijken dan naar die "stomme Grieken' die de wereld als een plat vlak zagen.
    Kan iemand mij zeggen hoe dat zo kon gebeuren, terwijl de oude Maya's en de Chinese doctrine - waar mijn zoektocht begon - wel degelijk een vrij nauwkeurig beeld hadden van het kosmisch spel en onze reactie daarop.
    Last but not least vertelde hij dat zijn vader arts/wetenschapper was en dat hij door zijn vader gepushd was om die kant op te gaan, maar uiteindelijk koos voor de natuurwetenschappen en "dokteren maar een klein-zielige vertoning" vond en dát terwijl hij door de "geniale dokterskunde" toch het leven hield.
    Vreemd allemaal wel.

    Siefried.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beste Siegfried, Nu 21 12 voorbij is voel ik mij nog beroerder. Iedereen in mijn omgeving haalt opgelucht adem en/of komt mij trots vertellen hoe mis ik het had,nooit goed geluisterd dus, maar ja.Ik zie bijna iedere dag de chemtrails in de lucht gesproeid worden waardoor we volgens mij nu ook steeds regen en af en toe die rare wind hebben. Soms lees ik nog wat stukken van je en dan is het allemaal weer duidelijk. Heel soms kan ik het ook in vergelijkingen zien(cyclisch denken)en ook de zuiverheid van het woord maakt een hoop duidelijk.en stond er niet in de bijbel dat niemand een exacte datum zou weten i.v.m. het einde? Wat ik wil zeggen is dat als ik mij weer eens kwaad of verdrietig voel over bijvoorbeeld die chemtrails ik dan eerder troost vind in jouw uitleg,want alles gaat volgens plan!En hoewel ik ook nog wel kan genieten van het leven,mag het wat mij betreft gauw over zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beste Nathalie,
    Zucht ... zucht.
    Ik vind het ook vreemd hoe de algemene reacties waren en had zeker verwacht dat hier op dit blogje een stormvloed van reacties waren.
    Waren het alleen maar die chemtrails, die ons in lichaam en geest verzieken, dan was het nog te accepteren.
    Wat de Bijbel aangaat het volgende.
    Het is niet voor niets geschreven in vergelijkingen opdat we het niet zouden verstaan, maar als we al die vergelijkingen wel goed zouden kunnen verstaan zouden we de datum exact weten.
    Daar ben ik zeker van.
    Zo staat JESUS voor mij voor JE SUIS of IK BEN... "GOD VAN MIJN EIGEN UNIVERSUM" of het ultimate Ik-beleven.
    Ik meen me te herinneren dat ik op het volkskrantblog van destijds een verhaal heb geschreven over "Hemelvaart" hierover.
    Is dit de ware datum?
    Eén ding is voor mij zeker: "Het staat erin".
    Je weet dat ik door dit hele verhaal NOOIT data heb gekregen.
    Wat ik wel invulde was dat het eerst oorlog moest worden, voordat de "wederopstanding' ten tonele zou komen.
    En dit stond recentelijk ook op Xander-nieuws als zijnde komende uit de Bijbel.
    Daarnaast begonnen de Eerste en Tweede Wereldoorlog beide in het voorjaar.
    Dat ik de Maya kalender erbij haalde heb ik hierboven al beschreven als zijnde toeval wat mij toeviel.

    Natuurlijk heb ik ook zoiets als triestheid en zeker nu de wereld er met de dag bizarder is gaan uitzien.
    Gelukkig heb ik niet zoiets van "Had ik het maar nooit aan het geduldig papier toevertrouwd".
    Neen bepaald niet, want dan had ik me verdomd schuldig gevoeld.

    Desondanks wens ik jou en alle anderen hier toch een rustige en prettige Kerst.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik dacht zelf altijd dat het logischer zou zijn als er b.v.op goede vrijdag iets zou gebeuren,dat is immers wanneer Jezus (wij dus) gekruisigd werd toch? Het maakt ook niet veel uit, het komt wanneer het komt. Ook wens ik jou nog fijne dagen toe. Hartelijke Groeten Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ja Nathalie...
    Je hebt gelijk met je "Goede Vrijdag".
    Het is mijn langzaam progressieve dementie na zo veel jaar tegen beter weten te hebben geknokt.
    Toch was het wel het blogje dat - hoewel er slechts enkelen meededen - mij toch een stukje verder bracht om de "Nachtwacht" beter in te kleuren.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Siegfried,
    Dank voor al jouw energie het afgelopen jaar.....waarin je hebt geprobeerd het denken te weten te spiegelen.
    Dankbaar ben ik dat onze paden elkaar kruisten.....!
    Wat je hebt mogen/moeten hervinden 'als bij toeval' is door niemand te weerleggen en daarom voor het Ego geen 'eer' aan te behalen.
    Silencio is wat rest zo lijkt het...hier op het blog.
    Als mijn energie het toelaat ben ik terug !
    Bedankt voor het delen van je 'nachtwacht' !

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dankjewel Fons,
    Ik zal het proberen te verteren, want ik weet maar al te goed hoe je tussen "hemel en hel" hebt en nog beleeft.
    Ach om over silencio maar niet te spreken, want dat is wel ongeveer mijn lijfmerk geworden om te overleven. [hahaha]
    Maar nu heb ik voor een ieder die hier meekijkt of meedoet nog wel een vraagje.
    Kreeg vandaag een mailtje van onze astro"fysicus" Nico dat ik 2-de kerstdag gebeld wordt door de rechter hand van Neerland's sprookjesverteller Willem de Ridder die zéér binnenkort een radio-interview wil afnemen.[voor mensen die hem niet kennen is het best de moeite waard om hem op internet te googelen.
    Mijn vraag is simpel.
    Wat is het dat jullie - ieder voor zich - het meest heeft aangesproken in dat eindeloos gezeik van die verworden Bok?

    Om met Nico te spreken "Een wijnige Kerst" en dank voor jullie bijdragen.
    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Siegfried,
    Het eerste wat mij 'greep' in 'jouw verwoordingen' van het hele verhaal
    was Jouw eenvoudige bewoording van de reden van ons bestaan als mensheid.
    Het zo lang mogelijk warm/in leven houden van onze levensbron moeder aarde.....en dat we dat dan weer doen door ons zelf en daarmee uiteindelijk onze moeder op te 'eten' ofwel 'het metabolisme'..
    Het hele aardse evolutieproces wat is gebaseerd op het scheikundig streven naar gelijkheid/ balans maar wat uiteindelijk door de wisselende omstandigheden binnen alle cycly telkenmale net niet lukt maar daardoor wel steeds de beweging/warmteproductie/eeuwig leven 'erin' houdt.

    http://wetenschap-eindtijd.com/de_zin_planetaire_leven/de_zin_van_het_leven_1/de_zin_v_h_planetaire_leven_2/de_zin_v_h_planetaire_leven_2.html

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dankjewel Fons,
    Natuurlijk heb ik het niet voor het zeggen, want het was wel Willem de Ridder die dit interview zo graag deed.
    Ik moet dus maar afwachten wat"hem bezielt".
    Natuurlijk is dit de essentie van het hele verhaal, maar daar moet wel ingang voor komen.
    Daarnaast weet ik niet hoe lang ze mij willen "ondervragen" in dit directe radio-programma.
    Maar ik denk wel dat de hype "dat de wereld niet vergaan is" als eerste aan bod komt.
    Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.
    Ik neem het in ieder geval mee en wacht wel af wat het telefoongesprek oplevert.

    Wat mij door het hoofd schoot was de geniale visie van de New Age over het krijgen van een hoger bewustzijn en natuurlijk onze nalatenschap dat de dood illusie is tot ... tot aan het einde der dagen.

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Siegfried
    Dat de 'wereld' of beter de mensheid niet is vergaan is de voor ons ongrijpbare perfectie.
    Datt wij mensen hoogst haalbaar, de cycly mogen zien is ons machteloosheid in deze.
    Alles komt op het juiste moment op de juiste plaats zoals wij (niet) weten ha ha
    Slechts die cycli kunnen we, als we bereid zijn te zien, een stukje in beeld krijgen.
    Het is als de bladeren aan een boom die vallen volgens diezelfde perfectie
    Het 'leven' is en blijft een combi van energie en materie onder verschillende omstandigheden van lucht naar licht
    Zonder eigen vrije wil maar slechts een onbewust .....streven naar gelijkheid.....en dan is de 'scheikundige'stap van lichaam naar 'verlichting' hartstikke waar....?
    Dat het lot morgen bepaalt wat gebeurt...zal het vervolg in deze bepalen...?

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallelua Fons,
    Ben je gevlucht in de filosofie of heeft de Kerstvrouwe "Fortuna" je toegesproken?
    Wat een bizar mooi kerstverhaal hield onze "Bilderbergse" gisteren.
    Ze overtrof de Paus!!!
    Als mensen willen weten wanneer het lot bepaalt dat alleen "Oorlog de lucht klaart" - van de mensenplaag - raad ik ze aan goed te kijken wanneer het koninklijk huis naar Argentinie vertrekt voor een zogenaamde vakantie.
    En over de cycli ...
    Het zijn hooguit de Kabbalisten die een vrij gedegen kijk op de cycli hebben, maar die houden dit vast in hun geheim genootschap.
    Nu weten we inmiddels al wel dat die cycli ongeveer 2600 jaar beslaan, maar nu we ook weten dat ze om beurten yin /yang zijn zullen ze ook wel weer 1 baktun van elkaar verschillen.
    Maar...
    Als ik naar mijzelf en mijn levenswandel van vallen en weer opkrabbelen kijk, zou ik het echt voor geen meter over willen doen.
    Ons streven naar "gelijkheid van yin en yang" is in ieder geval totaal mislukt.
    Of zie ik dat verkeerd?
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ha ha Siegfried,
    Het 'gelijk' is at your sight zoals de Engelsen zeggen en volgens mij spreekt vrouwe Fortuna slechts zichzelf tegen.....
    Filosoferen is toch ook slechts een 'menselijke' poging de 'werkelijkheid'een beetje maakbaar/beheersbaar/inzichtelijk te maken.
    Kortom makeup voor de realiteit van mijn/ons menszijn.
    Succes met inter menselijk 'Inter-view' !?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie bewoording, makeup voor de realiteit, het is zeer begrijpelijk voor mij hoe jij filosoferen benoemd.
      Hoe enorm goed het nu gaat en dat het het goed gaat zoals het gaat is natuurlijk niet echt filosofisch.

      Bernard

      Verwijderen
  26. zucht Fons,
    Is filosoferen niet identiek aan dokteren zonder te weten waar wij die ziekte aan te danken hebben en al helemaal niet wat de gevolgen daarvan zijn.
    Vindt jij het leven nu leefbaarder?
    Maar goed ... ook nu weer doodde het de tijd en...
    De pion van Willem de Ridder is ook nog bezig zijn ros te bestijgen.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Neen het is bijna niet leefbaar binnen de omstandigheden waarin ik mijzelf heb 'gedacht' met 'het verhaal' te leven zonder te konkelen.
    Ik denk te weten dat dat geldt voor eenieder en dat dan ook de reden is voor de 'stilte' op het blog.....perfectie in volle omvang ?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Beste allemaal,
    Heb net een lang telefoongesprek gehad met de rechter hand van Willem de Ridder en er staat me heel wat te wachten: John Peper.
    Hij komt uit de journalistieke wereld en volgens hem is het moment meer dan rijp om het verhaal wijd te verspreiden.
    Zijn plannen zijn te veel om op te noemen en vrees dat ik er tot het einde mijner dagen mee bezig ben.
    Zijn fanatisme/enthousiasme in deze was te groot om te kunnen breken en toch was hij bepaald geen 'hardloper is doodloper'
    Zucht...
    We shall see what's coming in the beginning of 2013.
    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hi Siegfried, kwam zomaar weer eens langs en lees opeens vol verwondering dat je bent uitgenodigd door Willem de Ridder. Wat een mooie ontwikkeling die jou weer goede moed moet geven.
    Ooit introduceerden ik jou bij Willem de Ridder voor een interview maar je was je tijd waarschijnlijk te ver vooruit.
    Mooi dat je een hernieuwde poging toevalt want hoe moeilijk ik (en de vele die je star en bitter van je afschopte) het ook hebben met jou schijnbaar onmogelijke manier van communiceren, er blijft toch altijd een 'gevoel' van liefdevol respect zweven rond en voor jouw ingevingen die je uniek opschreef.
    Jou kijk en 'donkere' visie stimuleert de mede mens om zijn blik op onverkwikkelijke zaken te verruimen en maakt het daardoor mogelijk om tot acceptatie van het onvermijdelijke inzicht te komen.
    Dat we als slaven al heel lang tot over onze oren in de shit zitten begint te beklijven en te stinken en jouw rol in de groei van dat inzicht staat voor mij vast.
    All the best bokkige strijder en geef ze van Jetje in 2013 !
    Philippus de Killer

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Jesus Christ Superstar ... "Philippus the killerbee"
    Dat is lang geleden!
    Of ben je één van de trouwe reagluurders?
    Hoe vergaat het jou?
    Heb je nog steeds een spiritueel café in de buurt van Amsterdam?
    Natuurlijk ben ik niet vergeten hoe je mij in de val van Willem hebt laten lopen, nadat wij eerst bij een verlichte gek in Lelystad te gast waren waar ik de schone Helena uit de klauwen van die man bevrijde.
    Wat waren dat allemaal gekke dagen.
    Dat ik star en bitter van mij afschop heb ik vaker gehoord, maar zie dit totaal anders en misschien wel spiegelbeeldig.
    Ik heb inderdaad de pest aan mensen die volharden in eigen denkbeelden en net zo lang doorgaan tot de bokkenbom barst.
    Als ik terugkijk was dat ook waarom ik mijn doktersjas moest uittrekken en daar ben ik tot op heden nog steeds dankbaar voor.
    Of het ook zo met onze relatie verging weet ik niet, maar je hang naar spiritualiteit is volgens mij inderdaad gebakken lucht.
    En dat theraterspel van Willem - die Reiki had gedaan - ging daardoor als ik het mij goed herinner ook als een kaarsje uit.
    Je weet dat ik en waarom ik die spirituele inwijding om je echt "God van je eigen kortzichtige Universum" te voelen bepaald geen warm hart toedraag. [Erfahrung zeigt sich der Meister] haha
    Toch was Willem al enige tijd bezig om mij in zijn TV-programma in te lassn, maar wie er ook langs kwam ... geen Willem.
    Zo werd ik al enkele maanden geleden getipt dat John Peper - de rechterhand van Willen - contact met me op wilde nemen.
    En nu blijkt deze John - na een lang telefoongesprek lijkt dit een zéér innemend mens - het zelf te willen gaan doen.
    Hij vertelde mij o.a. dat hij als journalist voor de Willem de Ridder krant ook al eens een artikel had geschreven.

    Ben trouwens wel benieuwd waarom je mijn kijk zo donker ziet [haha]
    We hebben het immers verdomd goed gedaan!
    Ik wilde het komende interview dan ook "serious request" noemen.
    Wacht maar tot Confissius komt, want dan worden we allemaal de hemel ingeprezen. Ik heb hooguit een poging gedaan om zijn pad te plaveien.
    Maar dat is niet erg goed gelukt en dan had ik beter in de wegenbouw kunnen gaan werken.

    We zullen zien wat de zeer nabije toekomst mij brengt.
    Slechter dan nu kan het in ieder geval niet, want ik ben echt doodmoe gestreden tegen beter weters en handhaaf me net met zwijgen met een glimlach.
    Ik wens je een fantastisch en spannend jaar toe.

    Siegfried

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Om nog even terug te komen op het geplande interview met Willem de Ridder...
    Het ziet ernaar uit dat de Reiki-clan van Willem geen belangstelling meer heeft.
    Wat de oorzaak zou kunnen zijn is slechts gissen.
    Duidelijk was wel dat de stroman John Peper niets - maar dan ook helemaal niets - van mijn "heronderzoek" naar iets wat heet "de waarheid" en/of het oude weten over ons "unieke menszijn" gelezen had.
    Nu achteraf moet ik ook wel lachen dat Philipus als "killerbee" - een trouwe fan van Willem - opeens hier ten tonele verscheen, nadat hij mij al jaar en dag de rug had toegekeerd.
    Nu achteraf bezien was het ook geen toeval dat Nico mij begin December vroeg of ik ervoor voelde om alsnog een interview met Willem te maken, maar dan wel na 21-12-2012.
    Ach...
    Het zal de toekomst echt niet veranderen en kan slechts hopen dat de New Age met hun hoger bewustzijn zich kunnen aansluiten bij de NASA-geleerden, die - zoals in vandaag op Nu.nl in 2013 een planeet zullen vinden waar een select groepje mensen zich als "aliens" kunnen gaan vestigen.
    En als ik dan vandaag ook nog lees dat vgl. Nobelprijswinnaar Barroso verkondigt dat de EU-crisis verleden tijd is , is het plaatje van de hysterie van vandaag wel weer compleet.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Siegfried,
    Toen wij vanmorgen voor de ontelbare keer spraken over de 'scheikunde'van het leven en dat het Yin altijd net ietsie sterker was/is als het Yang borrelde bij mij toch weer een vraag naar boven over mijn erflastige schizofreniteit.....
    Zoals inmiddels duidelijk lijkt ...ben ik inderdaad een man met een 'grotendeels' vrouwelijke erflast dus met een soort van omkeringssyndroom.
    Ik ben mannelijk, heb een heterosexuele voorkeur maar kan met zowel man als vrouw 'meevoelen'/denken in hun belevingswereld en ben dus zodoende constant in conflict met 'mezelf' ......wat daarvan dan ook nog van over mag zijn.
    Daar heb ik behoorlijk 'last' van omdat mijn gevoel /mijn gedachten.... over 'goed of fout' zowel bij de één als de ander lijken te passen waardoor ik dus géén partij kiezen kan en zelfs wil
    Zoals jezelf wel hebt gemerkt ben je dan redelijk 'kansloos'in deze maatschappij want je moet, om erbij te horen, toch écht wel een mening hebben....voor het één of het ánder.
    Ik denk inmiddels te weten dat het één natuurlijk niet zonder dat ander kán Zijn.. waardoor beiden 'goed' danwel 'fout'zijn.
    Nu mijn vraag.....Zit ik nu evolutionair menselijk gezien dan op een soort van Nul-lijn of beter gezegd ben ik dan menselijk op 'dood' spoor of beter een flatliner...want het lijkt bij mij dat er geen duidelijk energetisch verschil meer aanwezig is tussen mijn mannelijke en vrouwelijke belevingswereld ofwel Yin en Yang ?
    Wat mij als laatste wel opvalt is dat de vrouwen waaróp ik 'val' wel bijna altijd vrouwen zijn met een mannelijk getinte binnenbelevingswereld (erflast)of misschien beter gezegd strijdbaarder zijn als ik....

    BeantwoordenVerwijderen
  33. haha Fons,
    Het is jammer dat de fout in het blogje nog niet is gecorrigeerd, want als er één item is dat momenteel de aandacht trekken kan is het dit bizarre verhaal wel.
    Ik was dan ook erg teleurgesteld dat het niet leidde tot veel meer.
    Dat was ook de reden dat ik het maar liet voor wat het was.
    Dit is trouwens met meer dingen zo ... ach... laat maar ,want wat is weten nog.
    Ken je de gezegde "Waar je mee omgaat wordt je mee besmet"?
    En natuurlijk is het niet normaal dat man en vrouw dag en nacht langs elkaar leven en zeker om nog vrede te hebben in de tent.
    In de vrije natuur is dit wel anders!!!
    Zucht!! Haha!!
    Natuurlijk is het mij al lang opgevallen dat er in procenten te spreken bijna de helft van de kinderen zo'n switch meemaken.
    Wat me ook opviel is dat de switch vrouw naar man er bepaald beter afkomt dan visa versa.
    Mijn dochter is daar een sprekend voorbeeld van en zit onder de medicamenten. Maar dit kan ook zeker wel voortkomen uit haar vader , die bij conceptie al een slechte ego-bast had gekregen van een vader die in de oorlog meer vergeteerde dan leefde vanwege de angst als dokter voor de Moffen te moeten werken
    En de jongste zoon van Maria is dan wel van Maria's lijn en extrovert, maar hij is geheel en al diendend en heeft heel veel vrienden en vriendinnen gehad, maar bleef toch - tot voor kort - maar lekker alleen.
    En wat koos hij? Een kenau die de broek aan heeft!
    En hij vindt het nog fijn ook nu er een jochie geboren werd.
    Hij "moedert zich gek".

    Dat je beide kanten van de medaille hebt lijkt me logisch
    Dan vraag je me of je nu op de nullijn zit?
    I don't know, maar als ik zie hoe je je kleedt en hoe pikobello schoon je auto is, is dit toch zeker niet het beeld van een man.
    Ach... hum... ook dat gaat vandaag de dag toch al lang niet meer op.
    Dus wat zeur ik.
    Maar onderwijl zie ik jou zeker niet transsexueel worden of homo!!
    En natuurlijk kan je niet zonder het andere geslacht.
    Maar ik denk dat de verschillen tussen jouw vrouw en jou desalniettemin veel kleiner zijn dat in menig huwelijk.
    En wat is er mooier in een Ikke ikke wereld dan zo'n cadeautje.
    Zo zou ik ook wel schizo willen wezen!!!
    Ik zocht echt altijd mijn tegenpool en zelfs nog vaak ook extroverte vrouwen.
    Dit is helemaal vragen om problemen ... toch???
    Maar als cadeautje kreeg ik er wel uittredingen van.
    Jij hebt het meest bizarre boekje ooit "There I was... and you was me" gelezen en dit was ook zo'n echte BDE als gevolg van én mijn zwakke ego én het conflict met een yange vrouw.
    Ik kan je zeggen dat dát niet erger had gekund.
    En ware dat de eerste keer...
    Helaas was ik minder dan een ezel, want die stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen.
    Ook mijn reis naar Thesseloniki waar ik het laatste verhaaltje over schreef was zo val in het diepe.

    Ach Fons,
    Nu moet ik er wel om lachen om te zien dat ik alle ellende helemaal zelf heb uitgelokt.
    Maar tegelijkertijd was het wel mijn weg.
    Laat mij maar stoppen, want m.i. zijn je andere vragen retorische vragen en/of vragen waar je zelf het antwoord al van gegeven hebt.

    Siegfried...de onnozele hals!!!


    BeantwoordenVerwijderen
  34. Siegfried
    Dank voor je bevestiging (hoewel mijn auto meestal een bende is ha ha) maar mijn vraag wat nu ongeveer het 'scheikundig'/evolutionair doel zou kunnen zijn van 'mijn' veryinning in deze tijd van veryanging kan ik nog steeds niet helemaal 'zien'of het moet zijn dat die veryinning weer een soort van compensatie probeert te zijn op de veryanging van de rest van het menselijk leven,,,,maar dan zou ik zelf onbewust.....aan het 'recycelen' zijn en dus tegendraads functioneren binnen het menselijk veryangingsproces....wat weer nodig is om 'het grote spel van bewegen' gaande te houden?
    Of zal het ook weer gewoon een kwestie van 'tijd rekken' zijn om het leven dr zolang mogelijk in te houden....?

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Fons,
    Om dieper in je ziel te kijken zou ik allereerst een beeld moeten hebben van je "stamboom" , je ouders en je grootouders.
    Bij mij speelde - ondanks alles wat ik al had uitgevogeld - nog steeds de vraag hoe het mogelijk was dat de ziektecycli parallel liepen met de sterretijden.
    Die vraag heb ik nu opgelost en daar ben ik zelf heel blij mee.
    En dit is toch waanzinnig bijzonder?
    Of niet soms???
    Dit is toch - om met je laatste vraag te eindigen - een geniaal spel om tijd te rekken!!!
    Dit natuurlijk afgezien van de zondeval die de emancipatie van de vrouw introduceerde, waardoor wij allemaal mee gingen vechten voor die "Goddelijke Kosmos".

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Siegfried,
    Laat ik een poging doen te vertellen hoe ik het zelf zie nu!

    Mijn erflastige veryinning komt zoals ik het nu zelf denk te kunnen zien voort uit een yange moeder en yinne vader twee yange oma's en twee zachtaardige maar yange opa's....
    Er leek dus wat te compenseren....evolutionair/scheikundig gezien dan.
    Als dit echt zo is blijft het onvoorstelbaar mooi hoe 'onze' natuur zo ook streeft naar gelijkheid maar het nooit helemaal vinden kan.
    Komt dit dan weer omdat wij met ons denken steeds weer 'onbewust'steeds tegenpolen zoeken in de relatie waardoor de beweging gaande blijft ?
    Ik ben 'bang' van wel ha ha ....
    En als ik dan weer naar mijn zonen kijk zie ik weer een soort van yang bij de eerste en een yin bij de tweede waarbij de eerste uiterlijk mijn evenbeeld is en de tweede innerlijk en bij mijn partner spiegelbeeldig....
    Ik vindt het lastig, omdat ik nu over 'ánderen' moet schrijven om op dit blog op specifieke voorbeelden hiervan in te gaan omdat dit 'mijn persoonlijke' puzzeltocht is en (nog) niet de hunne.....!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ach Fons,
    Laat ik bij het eind beginnen tegen deze "scheikundige".
    Ten eerste kan je toch jezelf zien door je te spiegelen aan anderen?
    Jou lastig voelen is louter een brainwash dat we iedereen in hun eigenwaarde moeten respecteren.
    Dit is toch waanzin wat je schrijft? Of zie ik dat verkeerd?
    Het is toch ook zoeken naar je rooths en niets meer?
    Maar is die shift niet onderdeel van de "omkeringscyclus", die iedere sterretijd plaatsvindt!
    Het is toch leuk om nu te kunnen zien dat je twee zonen zo van elkaar verschillen?
    En waarom kreeg je twee zonen?
    Mijns inziens gewoon omdat je vrouw "de broek aan heeft", ook nog extrovert is en waardoor het evenwicht weer enigszins is hersteld.
    Grappig hoe je denkt te zien dat de tweede zoon innerlijk op jou lijkt en visa versa bij je tweede en je vrouw.
    Daar geloof ik namelijk geen donder van, behalve dat de eerse extrovert en de laatste introvert is.
    Neen Fons daar kan ik niet mee meegaan.
    We hebben dit al eerder samen als discussie gehad en op het blogje leidde dit zodanig tot oorlog - en ook in mijn thuis - dat ik het de sop en de kool niet waard vond.
    Maar ik probeer het weer opnieuw.
    Freud noemde dit het Oedipus-complex en voor mij ziet dat eruit als je liefde voor de zoon ,omdat je liever had gezien dat je vrouw een rokje aan had [ if you know what I mean ]: meer introvert en rustiger van aard.
    Als je goed kijkt zie je dat - ik tenminste wel - in ieder gezin terug.
    Ik zie het bij mijn ouders, bij mijn kinderen en bij Maria en haar kinderen om dicht bij huis te blijven.
    En dit geldt voor beide en/of een natuurlijke aantrekkingskracht.
    Dat is ook wat a.h.w. in extreme mate het sexueel misbruik doet ontstaan.
    Ook weer zo'n eindfase-symptoom van een cultuur.
    Voor mij staat dit als een huis.
    Ik denk ook dat je meer als vanzelf met de jongste kan delen.
    In het boekje "mijn moeder noemt me Duivel" benoem ik dat als introverte doodzitters en extroverte doodlopers.
    En...
    Ik denk dat je toch nog eens anders naar je grootouders moet kijken, want daar zit - als scheikundige - in jouw kop wel een steekje los.
    Twee yange extroverte kenau's en twee zachtaardige onderdanige yange opa's???
    I don't know.
    I d'n't believe it.
    Ik denk dat het tijd wordt dat we onze filosoof Pascal erbij moeten halen, want zijn thuis was een waarlijke rotzooi en/of uiterst interessant in deze.
    Hij is ook de enige hier die zich bloot durft te geven.
    Haha.

    Siegfried



    BeantwoordenVerwijderen
  38. Siegfried,

    Tot nu kan ik er niks anders van maken als wat ik je ....en dat is inderdaad vanuit mijn 'gekleurd' kijken...nu heb verteld.
    Ik zal er nogmaals in(proberen te).... duiken om mijn gekleurde denkbeelden nog eens van een andere kant te bekijken..
    wie weet krijg ik inspiratie van Pascal....
    Overigens zou ik als nep scheikundige vanuit mijn huidige relatie met het 'teveel' aan Yang eerder wat meer vrouwelijke 'compensatie-energie'verwachten....als ik deze theorie wil volgen tenminste....maar dat zie ik waarschijnlijk door een yinne bril ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Haha Siegfried,

    Over scheikunde gesproken...
    Ja, inderdaad spiegelen aan anderen. Als ik terug kijk nu zie ik dat ik m'n leven niet anders deed uit onzekerheid en dat ik het toch altijd anders voelde. Deze twijfel is uiteraard het gevolg van familie chaos waar ik als wanprodukt uit geboren werdt en waar ik natuurlijk geen uitzondering in ben... behalve misschien in de passiviteit die mijn weg bepaalde.
    Ik zal m'n familie eerst op een rijtje zetten wat betreft introvert of extrovert:

    Moeder - extrovert
    Vader - introvert

    Van moeders kant: Opa introvert - Oma extrovert
    Van vaders kant : Opa extrovert - Oma introvert (onzeker)

    Alle relaties zijn gescheiden nadat er kinderen waren.(iets voor de scheikunde)

    M'n moeder kwam uit een rijk gezin en m'n vader uit een arm gezin. Ze kregen kinderen -m'n zus en ik- op jonge leeftijd m'n moeder was net 17 en m'n vader 18. M'n zus is maar 1 jaar en 24 dagen ouder dan ik.

    Ik was 10 of 11 toen m'n ouders zijn gescheiden en zij kregen snel een nieuwe partner die voor m'n moeder weer introvert is en voor m'n vader weer extrovert was want hij is voor de tweede keer gescheiden.

    Dit is natuurlijk oppervlakkig en dus buiten beschouwing gelaten wat er zich afspeelde voor en na de scheidingen kwa spanningen. Een detail is misschien dat m'n zus en ik beide met m'n moeder mee verhuisde en dat m'n zus na een jaar of zo bij m'n vader ging wonen.

    Of ik nu van vaders of moeders erlijn kom is mij nog niet helemaal duidelijk. Puur de wetmatigheden van de erflijn volgen en uitgaande dat ik introvert ben dan is het moeders kant. Maar die introvertie is iets wat ik volgens anderen en mezelf als kind niet was. Dit ook weer omdat m'n zus ongetwijfeld introvert is. Ook zie ik introvertie en extrovertie tijdens het leven veranderen want m'n moeder is introverter geworden en m'n vader extroverter.

    Mijn inziens en dat blijkt misschien wel uit dit schrijven heeft het alles met de scheidingen te maken waardoor het gecomliceerder is en er niet -althans voor mij- makkelijk een stempel op te drukken is.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Haha Pascal,
    Wat een zooitje.Het lijkt Bokje wel ...haha
    Laat mij beginnen met ... Ik dacht zeker te weten dat je introvert bent en dus dan ben je ook een man met vrouwen-erflast.
    Dan snap ik ook wel hoe je geniet van je kindertjes.
    Maar nu ik dit lees zou je dus heel goed extrovert kunnen zijn, die door alle rotzooi doodgeknuppeld werd.
    Maar dan is je vrouw Debby dan introvert?
    Dan heb ik nog een stok: het Oedipuscomplex!
    Naar wie voel je de meeste genegenheid en natuurlijk visa versa?

    Ik denk niet dat je tijdens je leven van intro naar extro kan veranderen, maar het kan wel lijken omdat je a.h.w. niet meer durfde je te uiten.
    Mijn eerste relatie was met een duidelijke introvert.Ik had - ja lachen - dan ook meer met mijn schoonmoeder - duidelijk extrovert- dan feitelijk met mijn vrouw.
    Daarna werd het een rotzooitje met 2 keer een extroverte vrouw en nu weer met een introverte Maria.
    Ik zie dat zo.
    In extremen gesproken [ mag toch in deze tijd] voelt een intro als doodzitters voor een extrovert en dit dus ook weer visa versa.
    Dit maakt dit vreemde Freud-model dus.

    Maar leuk is het wel.
    ook om te zien wat we er toch een rotzooitje van maken.
    Siegfried.


    BeantwoordenVerwijderen
  41. Haha Siegfried,

    Nee, ik denk toch dat ik introvert ben en Debby extrovert althans... als ik er te lang in ga zitten wordt ik echt knettergek! waardoor alle duidelijkheid ontbreekt... en denk dan godverdomme! haha.. ken je dat ?

    Kom er nog op terug,

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Haha Pascal,
    Knettergek ben je al.
    Wat kenschetst een extrovert?
    Is dat geen zoeken naar oplossingen?
    En een introvert wil stabiliteit en als die er is kan je die niet meer bewegen tot iets wat heet "verandering".
    Sleep well.
    S,

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Pascal en Fons,
    Denk niet dat het voor mij simpel is om te zien of iemand intro- of extrovert is. Ook ik vind het soms heel moeilijk.
    Zowel bij Maria als bij mijn eigen twee kinderen - je denkt in eerste instantie dat je even veel om ze geeft - kan ik dit Oedipus-complex zien als een goeie leidraad.
    Was jij Pascal ook niet een tijdje bij je vader of is mijn herinnering daain fout?
    Toen ik nog met electroacupunctuur werkte was het een fluitje van een cent, want het zijn respectivelijk bijnier of alvleesklier personen.
    Maar het is in dit grote verhaal niet zo extreem belangrijk en zeker niet om er [ Pascal] knettergek van te worden.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Siegfried,
    Daar moest ik ff over na-denken (het moeilijk kunnen zien van extra of intra) maar..
    Zou het zo kunnen zijn dat de ooit eerstlevende 'échte man' waarschijnlijk 100% extrovert en de eerstlevende 'échte vrouw' 100% introvert zijn geweest...(dat zouden we alleen al kunnen zien aan de in-wendige(interne) geslacht van de vrouw en het uit-wendige (externe)geslacht van de man.)
    Maar omdat zowel Pascal en ik en heel vele met ons......een soort van 'omkeringssydroom' lijken te hebben kan in ieder geval de herkenning op het geestelijk vlak ook echt wel een 'beetje veel' vertroebeld beeld geven door dat de één steeds meer op de ander ging lijken.... lijkt mij zo.....?

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Fons,
    Je eerste vraag is voor mij een axioma.
    De eerste man was extrovert en de eerste vrouw introvert.
    In de dierenwereld is het nog heel mooi te zien hoe mannetjes en vrouwtjes gescheiden zijn, maar tegen de tijd dat ze ruiken dat het "volle maan "wordt zijn de mannetjes er als de kippen bij om de eerste te zijn.
    Maar!!!
    Met de komst van de mongool mens die geen instinct heeft [ wat veel vrouwen trouwens ontkennen ] eisten zij bescherming in de nacht.
    We kunnen dat wel praten over gelijkheid van man en vrouw, maar dat is volkomen nonsens. Het yin is nu eenmaal een kleine 10% machtiger dan het yang.
    En zelfs als vrouw in mannenkleren weet je hoe dat voelt en zeker als de vrouw dan blij is met die bescherming....zucht.[haha]
    Met de zondeval veranderde dit ... natuurlijk langzaam in mijn ogen ... , maar nu we allemaal die bescherming tegn de nacht als gewoon beschouwen is dat natuurlijk wel effe anders.

    En dan tot slot...
    Misschien nog een aanvulling op wie is introvert en extrovert is het wel de stand van de tanden.
    Sorry... was!!!, want nu worden alle gebitten liefst nog voor ze aan het oppervlak komen gereguleerd als teken van "iedereen is gelijk".
    De tanden van een introvert staan naar binnen [ zelfbescherming] en van de extrovert naar buiten [ vechtend in de wereld]
    En...
    Natuurlijk is het "omkeringssyndroom" niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.
    Zijn we zodoende niet terecht gekomen in een BABYLONISCHE STRAAKVERWARRING en/of min of meer een gelijkheid?
    Daarom begon ik ook richting jou met de volkswijsheid "Waar men mee omgaat wordt men mee bemet".
    Eilasi...
    It is what it is
    Siegfried ... en kleinzoon van Thomas de ongelovige uit de Bijbel.
    en mijn vader heette dan wel Johannes, maar die kwam er pas tijdens zijn sterven achter. [komt nog in de epiloog]

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Siegfried,
    Dank voor je verheldering.
    En wat ik daarin bijzonder vindt is dat blijkbaar niemand zich hardop afvraagt hoe het komen kan dat de vrouw, ondanks dat ze 10 % sterker/machtiger is toch blijkbaar de man nodig heeft om te overleven..ha ha
    Ook al blijft 'het verhaal' tot (net voor)'het eind' allemaal een theorie'gebaseerd op meerdere axioma's' ben ik toch bang dat het allemaal klopt als een zere vinger.
    Zelfs die babylonische spraakverwarring staat niet voor niets in de bijbel als voorteken van de val van een cultuur .
    En als we inderdaad zien dat we niks hebben geleerd van de geschiedenis, waardoor die zich tot in eeuwigheid herhaald, staat in jouw antwoord een soort van onherroepelijke conclusie die maar weinigen zullen kunnen/willen lezen als een antwoord/waarschuwing voor wat ons mensdom, op dit moment in de cyclus, voor de 'kiezen' krijgt om maar bij het scheve gebit te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Laat mij terugkeren van "Ik ben" introvert of extrovert naar het grote geheel van dit vreemde verschijnsel van deze "omkeringscyclus" die niet alleen de mens aeonisch van man > vrouw en vrouw > man doet transformeren.
    Het verklaarde voor mij in eerste instantie waarom de ziektecycli ieder aeoon terugkwamen.
    Met andere woorden : Er vindt dus een reiniging plaats van ons beleven in goed en kwaad, waardoor ons genenpatroon weer - misschien enigzins - wordt hersteld.
    Het herstelt omdat het beleven van de vrouw en man zo extreem verschilt.
    Maar er is meer.
    In dit verhaaltje kwam mede door Nico's bevestiging dat de sterretijden ook deze yin > yang shift hebben.
    Dit diende dus het spel van brainwashing met iets wat heet het geloof ook spiegelbeeldig te laten worden.
    Ik vind het nog altijd te bijzonder voor woorden, waar vreemd genoeg niemand bij stil staat.
    Ik trek deze conclusie omdat dit helemaal niet tot iets wat heet " een discussie-punt" werd.
    Maar dit geldt natuurlijk ook voor de brainwash die "het gekruisigde mensdom" heet en/of het Christendom.
    En zo las ik vanmorgen op Xander-nieuws iets van de gevolgen ervan.
    http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/02/Eerste-christenen-in-Amerika-onthoofd-in-naam-van-de-islam
    Maar dit is pas het begin en kijkend naar de nabije toekomst zal dit evolueren tot "een ware hel op aarde".
    Ach...
    "Het zijn de kleine dingen die het hem doen" is zo'n mooie gezegde, maar de gevolgen zijn wel spiegelbeeldig.

    Siegfried.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Haha Fons,
    Je was me net voor met je reactie, anders was ik er wel direct op ingegaan.
    Het blijft voor mij "te bijzonder voor woorden" dat zelfs dit absurde verhaal geen enkele aandacht heeft gekregen.
    Maar wat kwam er wel binnen?
    Zelfs het verhaal van de zondeval in relatie met "placenta" en/of vertaald uit het latijn "Ik behaag" lijkt voor iedereen eerder waanzienigheid dan waarheid.

    Hoewel niemand beseft dat we echt mensDOM zijn en dat niemand t.a.v. de film van Jenze de mens als mongool betitelde heeft zelfs nooit tot iets van boosheid geleid.
    Neen!!!
    Het allerbelangrijkste is "Vrijheid van meninguiting" en natuurlijk "Gij zult Uw gaven gebruiken".
    Kreeg kortgeleden een mailtje van een vrouw-mens die zich in de astrologie had verdiept en bij toeval dit blogje tegenkwam en mij de hemel in prees.
    Toen ik haar vroeg om op het verhaal van het "beest" haar astrologische visie neer te leggen, kreeg ik als antwoord dat haar "talenten" ergens anders lagen.
    Wat kon ik meer zeggen dat ik jaloers was, omdat ik geen talenten heb?
    En dus is ze weer van mijn emailbox verdwenen.

    What a wonderfull world we live in.
    Siegfried,

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Siegfried,
    En weet je wat mijn mensdomme grootste angst is nu ?
    Dat wanneer dit verhaal ineens algemeen bekend wordt dus "algemeen goed" is het verwijt komen gaat ....." Dat had je toch wel ff eerder kunnen vertellen"
    En dat is nu precies datgene wat ook mij in ieder geval NIET lijkt te lukken, sterker nog, al vele malen kreeg ik letterlijk het verzoek ermee op te houden want "wat heeft het voor zin iets te voorspellen waar we toch niets aan doen kunnen ook als was het zo"
    Dan kan ik niks anders méér doen als denken....het gaat goed zoals het gaat anders ging het niet zo..???
    Ik vind dit een verdomd lastig dilemma ! ....het leek allemaal veel makkelijker toen Sinterklaas nog bestond..?
    Maar onze volkswijsheid zegt het eigenlijk al "spreken is zilver en zwijgen is goud" dus ik denk dat het 'verstandiger'[ha ha ] is dat ik dat ook maar eens ga proberen.....!?

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Haha Fons,
    Ik ben me dat ook verdomd goed bewust.
    het is ook frappant dat toen ik dit zo'n jaar of 10 geleden naar buiten bracht er een storm van reacties losbarstte.
    Er was zelfs een man die zich bewust "gek" liet verklaren door tijdens het werk in zijn broek poepte en pieste met onderwijl grote huilbuien.
    Hij kreeg zijn ontslag en uitkering en vertrok naar het buitenland.
    Hij was harstikke blij het te weten!!!
    Lachen toch!!!

    Maar een ander stukje is daarin dat als jij het verhaal naar buiten brengt -gejatte kennis [ haha ] - het erg ongeloofwaardig overkomt en je snel afgetroeft wordt.
    En ten tweede was ik natuurlijk al tot zombi gepromoveerd en heb echt niets te verliezen.
    Sterker nog!!!
    Door die keiharde discussies kreeg ik vaak als vanzelf nog meer te zien.
    Weet je nog hoe ik in het begin op de volkskrant openlijk werd afgemaakt en dat dit zelfs leidde tot een schandaal binnen de media?
    Ik weet nog goed hoe bang Maria werd en me smeekte om er mee op te houden.
    Maar dat is iets wat ik niet ken.

    En dan je volkswijsheid....
    Oh die zgn. volkswijsheden zijn wel onderdeel van de brainwash!!
    Zo ken ik er nog wel een.
    Wie goed doet goed ontmoet.

    Natuurlijk moet je "hummen" cq. "zwijgen" gaan proberen, maar ik zeg je dat je dan met jezelf in de knoei komt.
    Dus...
    Onderzoekt alles en behoudt het goede!!!

    S, die zich vaak "de beul" voelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Hoi Siegfried en Fons,

    Extreem belangrijk is het ook niet maar voor mezelf wel leuk om te zoeken omdat er toch telkens weer iets meer duidelijkheid komt in de chaos.
    Over hoe de tanden van mensen staan ben ik uiteraard al veel langer mee bezig geweest om het te kunnen zien en dit klopte toch vaak wel maar bij de één overduidelijk en bij de ander niet. Als ik naar m'n eigen tanden kijk zou ik toch wel eens extrovert kunnen zijn maar dit is niet echt heel erg duidelijk. Ze staan in iedergeval allemaal extreem dicht tegen elkaar aan waardoor de één de ander naar voren duwt... gewoon een zooitje dus.
    Opmerkelijk daarin is dat Debby het perfecte gebit heeft, alles staat bij haar kaars recht zoals iemand die een beugel heeft gehad.

    Nee Siegfried, ik heb nooit bij m'n vader gewoond maar kwam er wel vaak in het weekend omdat hij in ons ouderlijk huis was blijven wonen waardoor ik me daar thuis voelde. Buiten dit was hij dan thuis in tegenstelling tot m'n moeder die na de scheiding bijna niet thuis was. Het was voor mij een bizarre omkering of verandering ook omdat ik van het platteland in een rijtjes huis kwam te wonen in een buitenwijk van de stad en daar natuurlijk met andere ''lost cases'' op straat belande... Ik moest gewoon voor mezelf zorgen en feitelijk was het alleen maar rottigheid in deze achterwijk van Rotterdam, het was daar toen gewoon een getto met alleen maar probleem jongeren. Hier ging ik uiteraard roken en veel blowen en omdat ik daardoor totaal in mezelf gekeerd raakte veel drinken om dat te compenseren en te kunnen blijven staan. Daarnaast was ik nog wel net op het VWO beland en sommige jongeren waar ik mee omging gingen al niet meer naar school.
    Nee...haha, als ik terug kijk kan ik nog wel zoveel schrijven en vaak was het voor mij toen gewoon en zeker op school elke dag een struggle.
    Achteraf ben ik blij dat ik Debby tegen kwam want door haar kreeg ik wel weer iets van sturing en stabiliteit. Toen begon voor mij een nieuwe periode met uiteraard andere struggles.

    Maar oké, ik ben te veel afgeweken van het onderwerp en ga proberen om dit Oedipus-complex voor mezelf duidelijk te krijgen.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. haha Pascal,
    Leuk is het wel.
    Mijn tanden stonden zo ongeveer recht uit mijn mond, dus dat probleem ligt er bij mij niet.
    En als je nu naar Debby kijkt is zij toch wel de stabiele behoudende factor in huis.
    Ik neig er toch naar om je extrovertie aan te praten.
    Daarnaast ben je -als ik het goed heb - ook wel echt aan het knutselen is huis en/of creatief bezig zijn.

    Over het Oedipus-complex nog een kleinigheden - ook voor Fons trouwens
    Jou kinderen zijn nog te klein, dus daar kan je nog niet naar kijken.
    Een leuk aspect is o.a. - naast je thuis voelen bij de een of de ander - plaagstootjes uitdelen.
    Het ene kind vraagt daar a.h.w. om.
    Bij mijn twee kinderen was dat achteraf gezien heel duidelijk de dochter van de lijn van mijn vrouw.
    Een ander aspect is - als er tussn ouders problemen zijn - dat of vader of moeder ze speciaal met één van beide bespreekt.
    Zo vroeg mijn moeder mij hoe ik het vond dat zij wilde scheiden.
    Ik was toen al wel ongeveer 30, maar toch!
    En tenslotte kan je van het ene kind meer hebben dan van de ander.
    Het is net of extroverten of introverten elkaar gemakkelijker kunnen bereiken.
    hahaha
    Kijk maar naar de relatie tussen jou en mij!!!

    En tot slot...
    Ik denk dat je inderdaad - zeker mede door de thuis-situatie als klein jochie een behoorlijke dreun in je stabiliteit hebt gehad.
    Een geknakt egojasje dus.
    Ik kreeg dit gescheurde egojasje als geboortecadeautje of conceptie-cadeautje mee, omdat mijn vader meer vegeteerde in de oorlog dan leefde.
    Ik ben in mijn jeugd ook aan het roken geslagen [ wiet was toen nog niet in ] en aan de drank om me tussen mijn vriendjes staande te houden.
    Niet dat dat echt lukte als ik terugkijk, maar kon wel net blijven staan.

    Natuurlijk is het naast het hele verhaal praten over peanuts, maar als je dit allemaal meeneemt zou het maar zo kunnen zijn dat je dit spel van het leven niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen kan zien.
    En dan is de stap naar grotere verbanden ook veel beter invoelbaar en krijg je meer "respect" voor "iedere gek heeft zijn gebrek".

    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Hahaha Siegfried,

    Deze menselijke verwordenheden zijn achteraf natuurlijk wel erg humoristisch... maar wel pas echt als het doorleeft is natuurlijk en dit is bij mij zeker niet helemaal het geval. Dit heeft dan niet zozeer meer met mijn stukje leven van de stamboom te maken maar waarschijnlijk verder terug en nu zeg ik veel verder terug.
    Ik had voor mezelf al -na Portugal- ingevuld dat ik zeker vrouw ben geweest en daarom ontstond ook de twijfel of ik toch niet van moeders kant kom. Dit maakte mij eerst super schizofreen. Dan is het natuurlijk ook niet moeilijk meer om die omkeringen bij andere mannen en vrouwen te zien... het verschil met jou is immers ook -en daar heeft iederen mee te kampen die je onderzoek heeft opgegeten- dat ik de antwoorden al had gehad. Waarop die antwoorden betrekking hebben moeten dan nog wel geplaats worden en/of op een plekje vallen. Hieruit wist en/of voelde ik dan wel direct dat het de eindtijd is maar alles liep door elkaar heen.
    Daar komt voor mezelf ook nog bij dat m'n ouders best jong waren toen ze kinderen kregen. Ik vul dat natuurlijk in dat zij dan zelf nog niet veel erflast hebben opgebouwd waardoor de sprong voor mij naar belevingen van Opa's en Oma's dichterbij ligt. Aan de andere kant kijkend naar m'n vaders en moeders leven voor ze mij verwekte hadden ze ook nog niets doorleeft van hun jeugd die in iedergeval in m'n vaders beleven geen pretje was. Hij heeft van -ik geloof- z'n 7de tot z'n 15de in een tehuis gewoond en m'n moeder kwam uit een gezin waar een spanning hing maar waar dit vandaan kwam werdt natuurlijk niet met de kinderen besproken en als ik iets weet dan is het wel hoe ik als kind die energieën opving.
    Als ik nu naar m'n gezin kijk dan ben ik niet van plan die zelfde weg te doorlopen en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik antwoorden zoek op m'n eigen rottigheid en/of gevoel. Ik wilde dan wel geen kinderen maar ook dat was -zo als ik het nu zie- angst voor m'n verleden en/of wie ik ben. En zo probeer ik gewoon nog dit laatste stukje met wat ik gekregen heb door het verhaal de weg te doorlopen ook al weet ik dat ik er geen invloed op heb. Het belangrijkste is hierin misschien wel dat ik veel opgekropte woede kwijt ben door steeds meer besef dat het niet anders had kunnen gaan.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Pascal,
    Het komt me wat "schizo" over.
    Ben je voor je gevoel nu van vaders of moeders lijn?
    Persoonlijk denk ik toch van je vader's lijn.
    Dat punt één
    Ten tweede haal je door elkaar wat erflast is en "levënservaring".
    Natuurlijk vang je als kind de spanningen op die er thuis zijn, want dan heb je nog alle "hulp" nodig om "groot te groeien".
    Ik vind het wel grappig hoe je zegt "Ik ben niet van plan om ....", want je weet dat "alles tot in de kleinste details bij de conceptie al vast ligt'.
    Dacht je dat ik van plan was om mijn levensweg te lopen?
    Als ik dat had geweten...
    Ach laat maar!!!
    Ik zeg altijd maar "gelukkig heb ik mijzelf niet gemaakt"
    Dus kan ik alleen maar lachen als mijn moeder mij tot de Duivelstaf heeft gepromoveerd, want zij is daar wel de draagmoeder van geweest.

    En mede door je reis naar Portugal heeft je leven wel een metamorfose ondergaan in positieve zin.
    Waar of niet!
    Maar je ging wel eerst door de hel van Revaladas of te wel "Revelation".
    En dat deed je echt zelf!!!

    Siegfried,

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Hoi Siegfried,

    Ja, ik had het van plan zijn opgeschreven en besefte achteraf dat dit dwaling is. Dat komt toch gewoon simpel door emotie waar ik tijdens het schrijven in raakte... Dat zie ik dan ook als ik dat dan een minuut later terug lees... maar het stond er al en...haha... dit is natuurlijk ook zoals het gaat.
    Ik denk ook dat ik toch van m'n vaders lijn kom en misschien kan ik dit helemaal concluderen als ik terug kijk en besef dat ik als kind altijd zijn tekeningen zo precies mogelijk natekende. Is dit ook uit te leggen vanuit het Oedipus-complex ? Ik denk het wel want m'n moeder vond het allemaal prachtig wat m'n vader maakte.

    Ja m'n leven is wel veranderd na Revaladas en ik denk in niets meer dan dat er weer beweging in kwam na vastgeroest te zijn.

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Pascal,
    Ik denk het niet meer.
    Je bent gewoon extrovert.
    Je bent gewoon van je vaders lijn en inderdaad is het Oedipus-complex daarin met je moeder. Je wilde als het ware je vaders tekeningen overtreffen.
    Het is - in deze extreme tijd - dat je "doodlopende"moeder je "doodzittende" vader maar niets vond en/of te weinig pit had.
    Maar die erflast van je vader trok haar in eerste instantie toch aan.
    Vindt je dat niet bizar en het was in mijn ogen bepaald geen "Freudiaanse vergissing".
    Goed!!!
    We zijn eruit en wees nu maar ingetogen blij dat je Debby je op spoor houdt.
    Stom is het wel... vindt je niet?

    Ik weet dat Fons meekijkt, maar hij is er nog niet uit.
    Ik vermoed dat velen meekijken, maar zich niet aan zulke spelletjes wagen, want dan is hun "vrije wil" straks hun grootste handicap.
    Haha!!!
    S.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Haha godverdomme Siegfried,

    Nu begrijp ik ook waarom ik zat te ''bakkelijken'' waarom ze Debby ''Pak'' heet zoals haar vader die super introvert is. Nee, niets is toeval en daarmee toch alles...toch ?.. haha

    M'n moeder heet de Beijer zoals haar vader en toen we het hadden over de eicel en spermacel die dagelijks wordt aangemaakt wist ik ook dat de naamgeving van vaders kant natuurlijk ook geen toeval kan zijn ... of ben ik daar aan het raascallen ? Maar hier kan ik het weekend wel weer mee doorkomen...

    Goed Weekend!

    Pascal.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Haha Pascal,
    Ken je de engelse uitspraak "it's all in the name and the name is God".
    Goed... we hebben daar later de letterkunde en numerologie van gemaakt, maar in het woord of de naam ligt wel je levensloop in verborgen.
    Ik heb me daar lange tijd mee bezig gehouden, maar aangezien niemand daar iets bijzonders in zag - hooguit dat ik gek was - heb ik dat gewoon laten liggen en is al aardig vervaagd.
    In het boekje "In the beginning ...There I was and you was me" beschreef ik ook hoe de het kind zijn naam krijgt [of misschien al liever... kreeg] doordat de moeder met haar handen op haar buik voelde welke naam het kind moest krijgen. Het is puur een spel van energie of om met Fons te spreken een scheikundige reactie.
    Maar er is hedentendage geen echte binding meer, omdat we als Jesuis en/of "Ik-Goden"zijn verworden en alleen maar voor onszelf een mooie naam bedenken.
    Vertel het maar eens aan je vrienden en z lachen je falikant uit.
    Toen Maria naar Portugal kwam was ze de weg kwijt.
    Ze had zichzelf tot Maya gedoopt en kon haar familienaam nog nauwelijks door haar strot krijgen.Ze was ook boos op haar vader. Ze kon haar familienaam ook nauwelijks door haar strot krijgen.
    Het eerste wat ik haar vroeg was haar geboortenaam te gebruiken en dat was een groot probleem. Maar uiteindelijk deed ze het toch en kon er toen ook haar familienaam weer bijgebruiken.
    Is dat niet bizar bijzonder?!
    Ik werd door vriendjes vaak Sieg genoemd en daar weigerde ik ook naar te luisteren.
    Moet je maar een opletten hoe veel mensen alleen het stukje van de kracht in de naam gebruiken. De meeste namen hebben ook iets van yin en yang in de naam of zelfs een hele golfbeweging.
    Verander je die dan verandert ook je houding en/of ben je niet meer die je bent.
    Staat trouwens een stukje op de Engelse site op dit blog.

    Aangezien we hier toch nog maar met z'n drieën zijn [ Jij, ik en Fons] kan ik hier gemakkelijk zeggen dat als Fons zijn naam in Alfons zou veranderen, hij na enige tijd toch meer rust in zijn donder zou vinden.
    Maar terecht zal hij waarschijnlijk zeggen dat "ik zijn onrustzaaier" ben.
    Haha!!!

    Hoop dat je hiermee het weekend door kan komen.
    Siegfried Willem Bok ......
    en/of all in the name "Strijder voor vrede - wil ik voor hem - Het offerlam".
    Had ik mijn hele naam gebruikt...
    Ach dan had ik toch als strijder voor vrede "het offelam gebleven".

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Ha ha Siegfried en Pascal,

    Ik zal het voor 'mezelf' nog iets 'erger' maken.....
    Eigenlijk is het Alfonsus.....wat dat dan ook mag zeggen weet ik eigenlijk (nog) niet...maar het 'voelt' steeds beter.
    En Siegfried.....die onruststoker ben ik alleen maar zelf !
    ..... omdat dat wat jij laat zien mij laat twijfelen ....maar ik ben de gene die blijft 'kijken' omdat er blijkbaar iets te vinden is waarvan ik denk dat dat ook bij mij hoort...
    'De waarheid' wellicht...
    goed weekend
    allemaal(alletwee...ha ha )

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Alfonsus,
    Volgens mij riekt dit naar iets heilig en/of Bijbels, maar weten doe ik het niet. Dat is iets wat voor jou makkelijker is om te kunnen beoordelen.
    Maar wees eerlijk. Er zit wel veel meer beweging en/of levendigheid in die naam.
    En zo zijn sorry waren - toch heel veel namen toch van Bijbelse origine?!!
    Natuurlijk kan ik niet zeggen dat je door die afkorting je meer macho bent gaan voelen en daardoor een behoorlijke dip hebt gekend in je leven [zoals je me vertelde].
    Maar het is natuurlijk wel de tijdgeest, die daar een grote rol in speelt.
    Nu zijn het voor meisjes zelfs bloemetjes als Fleur, Rosa ect. ect.
    Wat dat betreft is dat ook weer interessant.
    Wat dat betreft behoef ik maar naar mijn stamboom te kijken [grootvader Siegfried Thomas, vader Johannes - die zich overigens Jo noemde].
    Allemaal sentiment voortkomend uit dat verdomde waarheidsboek.
    Trouwens...
    Ik kan me nog herinneren dat men boos was op mijn ouders dat ik zo'n Duitse naam had gekregen als oorlogskind.

    Genoeg erover.
    S.



    BeantwoordenVerwijderen
  61. Siegfried,
    Op zoek naar een gezellig borduurwerkje voor het weekend....[ha ha ] ...kwam ik een mogelijke voornaam tegen.
    lachen is het wel dat als alles in een naam zit....hier en daar treffende gelijkenissen lijken te liggen.
    En je had het goed gezien [ha ha ] het heeft met een 'heilige' te maken...
    De tijd gaat 't mij leren....samen met een beetje moed natuurlijk

    http://heiligeninkruissteek.50webs.com/alfons.html
    bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Haha Fons,
    Mooie link heb je achtergelaten.
    Je bent werkelijk tot in je kruis geheiligd.
    Hoe je daar ooit nog af kan komen betwijfel ik echt.
    Gelukkig heb je jezelf niet gemaakt.
    Ik wens je sterkte en hoop dat je borduurwerk geen broddel wordt.
    See you later...aligator
    Siegfried ...van de Nibelungen-sage: de vechter voor vrede????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alle drie vertellen ze de gebeurtenissen aan het Bourgondische hof na de aankomst van de onoverwinnelijke prins Siegfried,
      drakendoder en bewaker van de schat van de Nibelung.

      Do wuohs in Niderlanden... eins edlen küniges kint, de vater der hiez Sigemunt, ... sîn mouter Sigelint, in einer rîchen bürge, ... wîten wol bekant, nidene bî dem Rîne:... diu was ze Santen gênant. Sifrid was geheizen... der snelle degen guot. er versuochte vil der rîche... durch ellenhaften muot; durch sînes lîbes sterke... suochter fremidiu lant. hey, waz er sneller degene... sît ze Buregonden vant! ...

      Verwijderen